Huidbleekmethodes vergelijken

Sterwit Skin crème

Donkere huid bleken
op natuurlijke wijze

  • Pigmentvlekken verwijderen
  • Ouderdomsvlekken verwijderen
  • Donkere huid bleken
  • Een egale en lichte huid
  • Pigmentvlekken verwijderen
  • Ouderdomsvlekken verwijderen
  • Donkere huid bleken
  • Een egale en lichte huid

Huidbleekmethodes vergelijken

Het bleken van donkere huid of pigmentvlekken wordt steeds populairder. Er zijn verschillende manieren om donkere vlekken te verwijderen. We bespreken de meest voorkomende behandelingen en zetten de voor- en nadelen op een rij.

Hoe ontstaat pigment?
Voor we een vergelijking kunnen maken is het belangrijk te weten hoe pigment ontstaat.
De huid bestaat uit verschillende lagen. De bovenste laag is de opperhuid. Deze bestaat uit huidcellen die zich iedere maand vernieuwen. Onderin de opperhuid worden nieuwe cellen aangemaakt. De bovenste oude cellen (huidschilvers) vallen van de huid af en de onderste komen langzaam omhoog. Bij schadelijke invloeden van buiten af, zoals blootstelling aan UV-straling maakt het lichaam uit bescherming nieuwe cellen met meer pigment aan. Pigment kleurt de huid donkerder. Hoe meer donkere cellen er aangemaakt worden hoe donkerder de huid zal zien.

Pigment verwijderen
Voor het verwijderen van pigmentvlekken zijn verschillende behandelingen. Deze maken het pigment in de huidcellen lichter. Bij het kiezen van een behandeling is het aan te raden er op te letten dat deze er ook voor zorgt dat de pigmentvorming in nieuwe huidcellen afgeremd wordt. Wanneer dit niet gebeurt zal de huid weer langzaam donkerder worden.

Lasertherapie
Met lasertherapie wordt het pigment in de huid vernietigd. De behandeling bestaat uit meerdere sessies, verspreidt over een aantal weken/maanden. Na 4 tot 7 weken zal het resultaat zichtbaar zijn. Helaas geeft een lasertherapie geen garantie op een blijvend lichtere huid en zijn de sessie redelijk duur.

Cryotherapie (bevriezen)
Ouderdomsvlekken worden soms behandeld met cryospray. Hierbij wordt de opperhuid met stikstof bevroren. Er ontstaat een rode plek met soms een korstje. Nadat de roodheid verdwenen is zal er een lichtere huid ontstaan. Deze behandeling is op langer termijn niet permanent.

Microdermabrasie
Door middel van microkristallen wordt de bovenste dode huidlaag afgeslepen. De behandeling is relatief goedkoop maar het resultaat helaas niet blijvend.

Chemische peeling
Bij chemische peeling wordt een zuur op de huid aangebracht. De bovenste huidlaag schilfert hierdoor af. Voor een tijdelijke pigmentstoornis is deze behandeling zeer geschikt. Wanneer de huid echter aan zonlicht blootgesteld blijft zullen de nieuwe huidcellen weer nieuw pigment bevatten en heeft de behandeling geen blijvend resultaat. Ook kunnen chemische producten schadelijk zijn voor de huid.

Sterwit Skin
Deze crème bevat 100% natuurlijke ingrediënten. Sterwit Skin is gemakkelijk thuis aan te brengen. De crème maakt het pigment in de huidcellen lichter en gaat pigmentvorming in nieuwe huidcellen tegen. Hierdoor ontstaat een blijvend licht resultaat. Doordat de ingrediënten een verzorgende hydraterende werking op de huid hebben mengen nieuwe huidcellen zich makkelijk met de huidskleur er omheen. Er ontstaat een egaal lichtere huid.