Ouderdomsvlekken verwijderen

Sterwit Skin crème

Donkere huid bleken
op natuurlijke wijze

  • Pigmentvlekken verwijderen
  • Ouderdomsvlekken verwijderen
  • Donkere huid bleken
  • Een egale en lichte huid
  • Pigmentvlekken verwijderen
  • Ouderdomsvlekken verwijderen
  • Donkere huid bleken
  • Een egale en lichte huid

Ouderdomsvlekken verwijderen

Naar mate we ouder worden verandert de huid. Veel oudere mensen krijgen bruine vlekken in hun gezicht en op de handruggen. Medisch gezien is een behandeling niet nodig maar omdat ze vaak niet mooi gevonden worden zoeken we toch een oplossing. We bespreken hoe ouderdomsvlekken ontstaan en wat er tegen gedaan kan worden.

Wat zijn ouderdomsvlekken?
Ouderdomsvlekken worden ook wel levervlekken genoemd. De officiële naam is lentigo. Deze platte bruine pigmentvlekken kunnen verschillende afmetingen hebben. Ze komen vooral voor op plekken waar de huid veel in de zon komt, zoals in het gezicht, op de handen, schouders en armen. Ouderdomsvlekken komen veel voor bij mensen boven de 40 jaar. Toch zijn er ook jongeren mensen die ze krijgen. Vooral mensen met een lichte huid zijn hier gevoelig voor.

Hoe ontstaan ouderdomsvlekken?
De huid bestaat uit verschillende lagen. De bovenste laag is de opperhuid. Deze bestaat uit huidcellen die zich iedere maand vernieuwen. Onderin de opperhuid worden nieuwe cellen aangemaakt. De bovenste oude cellen (huidschilvers) vallen van de huid af en de onderste komen langzaam omhoog. Wanneer de huid blootgesteld wordt aan UV-straling maakt het lichaam uit bescherming nieuwe cellen met meer pigment aan. Pigment kleurt de huid donkerder. Hoe meer donkere cellen er aangemaakt worden hoe donkerder de huid zal zien.

Bij overmatige blootstelling aan zonlicht kunnen de cellen ontregeld raken. Het gevolg is een opeenhoping van pigment. Dit wordt ook wel hyperpigmentatie genoemd. Vooral mensen met een lichte huid hebben sneller last van pigmentvlekken.

De invloed van UV-straling uit zonlicht is dus een grote oorzaak van het ontstaan van pigmentvlekken. Ook het gebruik van bruiningslampen en zonnebanken kunnen verkleuringen veroorzaken. Naar mate we ouder worden wordt de huid steeds meer aan de zon blootgesteld. De pigmentvlekken die hierdoor ontstaan noemen we ouderdomsvlekken.

Ouderdomsvlekken voorkomen
Het voorkomen van ouderdomsvlekken kan door felle zon te vermijden. Gebruik een goede zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor om pigmentvorming te voorkomen.

Ouderdomsvlekken verwijderen
Pigmentvlekken zoals ouderdomsvlekken zijn onschadelijk. Medisch gezien hoeven ze dus niet behandeld te worden. Toch kunnen grote vlekken als storend worden ervaren. Er zijn behandelingen om het pigment lichter te maken of te verwijderen.

Bij een behandeling om de huid lichter te maken wordt het pigment in de donkere huidcellen lichter gemaakt. Sterwit Skin remt meteen de aanmaak van pigment in nieuwe cellen. De huid zal hierdoor blijvend lichter zijn. De natuurlijke ingrediënten in Sterwit Skin hydrateren en voeden de huid. Hierdoor blijft de huid soepel en vermengen de nieuwe lichte cellen zich makkelijker met de huidskleur er omheen. Er ontstaat een egaal effect.